Al Janah i Cygnus

Rite 17. Februar 2022

Pegasus                                                                                                 

Dramatikk på jobb siste tiden. Heimlich manøver. Flere dødsfall etter Covid. I går kveld holdt en beboer på å gå ut av et vindu i 2. etasje. Nabo var handlekraftig og hentet stige og ringte til sykepleier for å varsle.

I dag – Ivareta pårørende etter dødsfall i natt. Veldig provosert av høringsnotatet angående coronasertifikat. Har ikke godt av å tenke på det.

Pasient – ”orker ikke mer”. Orker ikke mer vi heller.

Veldig ”treg” gruppe. Alle slitne og uten appetitt etter covid.

Covid selv – redusert en periode.

Mor plutselig satt i gang med å selge leilighet, ”kan ikke bo der”. Dras inn i noe litt ”ufrivillig”.

Eva

Mail – i går, irritert, frustrert. Ingenting virker. Tristhet. Gråt, fortvilelese. Orker ingenting…kalde ekstremiteter. Bedre etter bad. Orker ikke lese, lese mail, data, orker ikke rite. Hils alle.

Irak

Veldig sliten. For mye med rite etter mange nattevakter. Pusser på trevegg på dagtid. Sliten.

Dominus

Føler ting ikke virker. Kommer ikke igjennom. Blir ikke så mye ut av ting som jeg hadde forventet. En vegg som stopper. Full stopp. Kan banke hodet i veggen, men det skjer ikke noe mer. Rolig, stabil, situasjon, men har følt at jeg må innse at det ikke nytter å være frustrert, kommer ikke lenger allikevel.

Følelse av at tiden ikke har vært min egen siste uka. Både på godt og vondt, har måttet sette av tid som ikke…

Falt ut en fylling av en tann for en uke siden.

Tannlege igjen i går. Ene fyllingen som falt ut har ikke sittet i et halvt år engang, overraskende.

Forrige helg på hyttetur med søsteren og hennes familie. Ble veldig tett, veldig fint og sånn, følelse av henne i stort hus, tilpasse seg veldig, liten hytte, barnefamilie, kjente litt på den. Klare engasjerte drømmer om ekskjærester. Provosert og engasjert i noe.

Stella

Fortsatt preget etter Covid. Influensa, feber, tett, stemmen, nese, bihuler, alt. Kjenner det fortsatt. Veldig trøtt etter en vanlig arbeidsdag. Gjør noe, og det føles greit, men så plutselig veldig sliten og trøtt. En dag føltes som om jeg bare fikk kastet oppgaver og prosjekter på meg, det var ikke mulig å ha det slik, helt på gråten, kan ikke ha det slit. Fredag, sov masse gjennom helgen. Bedre på mangdag. Fysisk og psykisk slitsom etter covid. Veldig vondt i phalangene i tærne. Bedre i dag. Intenst for et par dager siden. Da jeg var på det mest frustrerte, lette etter spirituelle ledere, Adya Shanti – if you resist suffering, you are always suffering. If you resist confusion, you will always be confused. Hjelp å omfavne situasjonen, akseptere den.

Hyggelige positive opplevelser også, traff venner på restaurant i går. Vårglede som bobler.

Noe energisk og sprudlene kontra slitenhet og frustrasjon.

Pus

Det har skjedd mye…fikk en alvorlig beskjed før forrige rite. Alvorlig benskjør. Bekreftet av spesialist. Sjokkert over at jeg kan være så benskjør i så ung alder. Privat. Det offentlige bryr seg ikke så mye. Jeg har vært heldig og fått en plass i hans regime. Jeg er skeptisk til medisiner, men jeg er så alvorlig benskjør, at jeg ikke har noe valg. Jeg må gå på hormonmedisiner. Kanskje kan jeg være så heldig at jeg kan gå på en bestemt medisin for å bygge bentetthet. Innebærer en del sprøyter og mye oppfølging. Må gjøre en del endringer i livet, stor jobb foran meg. Har tenkt veldig mye – depresjon, glede, håp. Alt handler om stress når jeg skader meg – sparker inn i stol, går skjevt på en issvull. Jeg må bare ta ting rolig. Tenkt igjennom livet mitt – laget xcel-skjema, fysisk, ernæringsmessig, omgivelser, hva jeg har vokst opp i. En viktig prosess for meg som går veldig dypt. Ny start, nå eller aldri. Nå har jeg fått sjansen. Siste uken sett på hva som har kommet til meg av hjelp som for eksempel coach – ”Gjenskap deg selv”. Et verktøy på å få kontakt med underbevisstheten – ”jeg er”…

Det første som skal skje er – jeg er ferdig med fortiden!!! Ganger 7 og med glede! Hver dag i 21 dager. Nå skal jeg bare gjøre det. Nå skal jeg tenke at dette virker. For det er der jeg sitter så veldig fast, som til og med har preget mitt skjellett.

Glemte i stad – dyp prosess, men jobber også mye med tilgivelse, ikke minst meg selv, og de avdøde. Mye tilgivelse og takknemlighet for at livet mitt har vært som det har vært.

Rakel

Fire gruppemøter på jobb. 2 evaluereinger. Det er sjelden.

Dagen i dag – første dag hvor jeg er alene. Følsom overgang. Savn å gi fra seg. Hatt covid, uten å være klar over det. Antistoffprøver som…fikk svar i går. Skyldt på antibiotika, men kan forklare pusteproblemene jeg har hatt. Blir sliten i stemmen.

Det å være i gruppe for meg har vært veldig givende. Interessant å sitte og drøfte. Krevende for hodet. Datteren hjemme, vond hals, litt kaos. Godt å kunne slappe av til god musikk. Blir lettrørt. Blir glad, vårfornemmelse. Kjent meg veldig levende siste to ukene. Dyp vår og livsglede. Det å våkne, som jeg lett kommer inn i ved å høre på musikk. I går begynte jeg å tenke på at ….planen min er å skriver mer og male mer. Forskjellig tema med hjerte. Pulsering ift musikk. Diktbok ift hjertet – henger sammen med vårfornemmelsen, løsne opp, slippe opp, hjertets glede.

Hyggelig bilde etter møte jeg var på, evalueringsmøte, pakistaner, stor i hjemlandet sitt, spiller cricket, stort hus, gjort det bra, i Norge kjører han drosje. Fikk lyst til å lage film om livet hans. Kontrast som var så tydelig. Gruppe og individ. Stor i en gruppe, usynnlig i en annen gruppe.

Provosert – innslag på nrk i går, pst, terrorister, slå sammen ordet terrorist med det å være kritisk til håndtering. Kjent også på en motstand, at jeg står støtt i dette.

Fysisk – stå frem, ta plass, løvebryst. Viruset…Svanen…Andungen…

Tirsdag invitert til datteren min sin klassefest…

Tillegg – Jeg må ha mer ved for å lagre opp til neste vinter.

Aiolos

Jeg kjenner meg igjen i mye. Hatt Covid, langvarig postcovid, to måneder minst. Jeg har svetting, nattesvetting, bihuler. Har hatt det samme da jeg hadde influensa for tre år siden. Jeg kan lese, strikke, slappe av i sofaen. Jeg har blitt tvunget til å ta det med ro, og jeg har nytt det. Kjent på alder, jeg blir jo faktisk 70. Tvunget til å tenke litt. Dype tekster, Knausgård, store tunge bøker jeg kan fordype meg i.

Besøkt min mor i Tønsberg.

Jeg fotograferer trær i tåka.

Fantastiske soloppganger. Lært meg å sitte og se bare på lyset.

Klart å lokke til meg en skjære som kommer hver morgen klokken 09.

Haniel

Skjebnetid. Ikke hatt corona enda, men alle rundt meg har hatt det i tur og orden. Sliter med en gammel prolaps i nakken. Nå må jeg legge om noe i livet mitt. Mistet mye kraft i armen, merker det godt når jeg trener. Tatt bilde på tirsdag. Åpen retur på nevrologen på Ullevål siden 2000. Ting som er på gang, noe som må legges om. Føler jeg er heldig, godt humør. Smerteskolen på Aker – en gruppe som fant meningen med livet med smerter 24/7.

Takknemlighet. Har kommet enda et menneske inn i livet mitt, føler at det å dele av min erfaring gir meg en givende takknemlighet. Det betyr så mye for den som har mottatt det.

Aiq

Hatt corona. Kona, to minste barna, min 23 åring. Min sønn på 33 har hatt det. Høy feber. Neste dag bedre. Tilbakefall søndag. Fort frisk igjen. To minste veldig kort syke. 15-åring, danser mye, merker hun ikke har samme energien.

Kjenner veldig at det holder på å bli vår.

Takknemlighet for mange ting i livet.

Fin tid mellommenneskelig.

Noe føles som har begynt å løsne, lande, komme i gang.

Felte fire trær, presisjonsarbeid!! Var utrolig godt å holde på ute med motorsag, blod, sirkulasjon, oksygen. Det var veldig morsomt da jeg lastet ned side om stjerneinformasjon. ”Trefelling må skje nå før sevjen stiger. Må ha ved til neste vinter.”

Fugler – skjærer, småfugler…

YESOD

Dominus

Jeg ble til en L – fokus på 90-graders vinkelen. Begynte å utvide seg selv til en tredimensjonal sylinder som begynte å strekke seg ut i universet og evigheten og alt som kunne være der. Strakk seg sog strakk seg, kveilet seg rundt seg selv, møtte sin egen ende, spise den, til den så ut som et evighetssymbol som kontinuerlig spiste seg selv. I den bevegelsen, rundt sin egen akse raskere og raskere, samtidig som den spiste seg selv, til slutt så ut som en torus.

Pegasus

Evig eies kun det tapte.

I morgensolen står man stødig.

”hederskvinnen som døde i natt”

Stella

Samlet i en ring, på stoler høyt oppe på et galleri, kastet klinkekuler, så ned, der foregikk det skuespill, vi kunne sitte med tråder og styre marionetter. Vi var så opplyst, vi hadde fine farger på oss, turkis, sjøgrønt, mørkt og skyete der. Vi bare satt i det. Jeg er helt ør i hodet.

Pus

Begynte med en tung følelse. Rot-tung. Å bli tung i røttene. Holdt nede. Handlet om stabilitet, jeg kunne ikke rikke meg. Der skal jeg være, der skal jeg bli. Kjente på en trygghet over å være der. Da ble det positivit. Greit og fint å sitte fast – da forsvant tyngden som dugg for Solen. Kjente plutselig, sterkt sug i mageområdet, opplevde at det der ute, som om jeg sugde inn det som var å få ute i universet, inn i meg selv, selv om jeg ikke var der, så var suget der. Da jeg hadde fått den næringen, så stilnet alt sakte men sikkert, stille og umerkelig.

Alt er lett! Det er ingenting som tynger.

Rakel          

Fysisk – fokus på nakke, bilde: nissefigur, koselig liten person, uten hals og nakke…smerter…litt bakhode også. Rykninger i høyre fot.

Sug i magen. Vondt i hodet, trykkende, litt over hele…

Bobler.

Aiolos

Vanskelig materie å komme igjennom.

Verdenrommet med former – tegneserier, lange spisse negler, lange frakker, slør, hår i spisser, sort-hvitt.

Haniel

Pulsering i kroppen. Alt ble lett, jeg svevde av gårde. Lå i et avblomstret roseblad, og bare var med. Kom en vind og bare feide meg over et eller annet. Varme og ro. Alt er bare deilig. Ligger plutselig fullstendig innviklet i en rosenknopp.

Du dør aldri, du bare går fra ett stadie til et annet. Nå gikk du fra utviklet på en side, til innviklet på ny side.

Aiq

Som en liten L, men ikke dominert av l’en. Som om det samtidig var toppen av en Ankh. Bølger på ny og på ny, toppen på ankhen ble som et egg, egget var mørkt, det sank ned i noe som var mørkt, som natt, som om anhkhen forsvant ned i noe tomhet, ro, fred. På et punkt var det vind, kvister som flagret i vinden, sterk vind, tilbake til roen og tomheten. Merket sug i magen. Det suget var like mye i magen min som ute i universet. Ble aldri fylt opp, en slags vakuum, som om jeg var alene i mørket, men det var rolig, fredelig, trygt.

Blader som kom ned, foldet inn.

Noe lukket som forsvant inn i seg selv.

HOD

Gruppe – Individ

”Jeg er”.

Speil.

Takknemlighet.

Vår.

Ro.

Mørke.

Tyngde – Letthet

Sveving

Utfoldet – Innfoldet.

Overgang.

Starte på nytt. Endring.

Orker ikke. Blir for mye.

Oppe, lett, ufoldet # nede, tung, innfoldet.

Håp – Motløs.

Trygghet, ro, varme.

Omfavne alt – mangler, tilkortkommenhet, smerter. Som når man er oppe. To sider av samme sak.

Tilgivelse av seg selv og sin egen fortid.

Livsoppgaven. Hva var det man skulle erfare her på jorden?

Irritert, frustert, provosert, orker ikke.

Vakuum. Sug i magen.

Skiftende fra dag til dag hvordan man føler seg.

Fugler. Sjelen. De valgene man tar i forkant.

Komme inn i jorden, forlate jorden.

Meningen med livet.

Dødsfall.

Kveldens substans er:

Gienah/Aljanah. Fra AlJanah som betyr vingen.

En stjerne i vingen i stjernebildet Cygnus.

Mellom alfa og gamma stjernen så har man kull-sekken.

Dette er et område i melkeveien hvor det er veldig få stjerner, sett fra vårt perspektiv.

”Soar to great hights, with potensial for great downfall.”

NETZACH

Kjenn hvordan Gienah/Aljanah står i døråpningen mellom det innfoldete og det utfoldete. Der du venter på å manifestere noe, eller opplever frustrasjon over ikke å komme igjennom en vegg, eller komme gjennom døren. Til gleden over å starte, gjennomføre. Det unike med Aljanah er at du nå gjennomfører med hjertet, med aksept. Kjenn på Aljanahs tilstedeværelse, hvordan den fyller deg med ren væren, det du er her nå, som er et resultat av fortiden. Det å bli innviklet i denne verden kan føles tungt og vanskelig. Men Aljanah hjelper deg å ta opp ditt kors og akseptere din skjebne, og være takknemlig for din skjebne. I det øyeblikket du forstår at alt er såre vel, vil du møte alt som skjer deg, med takknemlighet. Og da blir det tunge, lett. Da svever du som på en sky. Kjenn hvordan Aljanah fyller deg med igangsetting, initiativ, en ny vår. Resten av ditt liv starter nå. Gjør deg ung selv om du er gammel. Dette er det potensialet du har i deg, som ikke har manifestert seg, så er det som om noe som mangler, et sug. Samtidig så vet du at når alt er fullført, så går du tilbake til en tomhet, men uten sug, en tomhet som er ro og trygghet, en dyp indre fred. Aljanah minner om følelsen – Gud, hvor var du da alt gikk feil, og ingenting fungerte? Veien vi gikk, fotsporene vi etterlot oss, var Gud som viste vei. Vi har valgt alt dette som skjer i livet vårt. Alt er kjærlig, klok og vist. Det er akkurat det vi trenger, det som lærer oss mest. Å se livet slik fyller oss med takknemlighet, en dyp ro og trygghet, en tilhørighet til den guddommelig Mor og den Guddommelige Far. Kjenn på Aljanahs tilstedeværelse. Vi takker deg Aljanah.  

TIPHARETH

Aljanah x 3.

ANDRE KILDER PÅ 28 Grader vannmann / Gienah – Al Janah

Epsilon (ε) Cygnus, Gienah, is a yellow star on the right wing of the Swan.

Gienah is from the Arabic Al Janah, the Wing.

Between alpha (α), gamma (γ), and this star is the Northern Coal-sack, an almost vacant space in the Milky Way; another, still more noticeable and celebrated, coincidently being located in the Southern Cross (Crux which also has a coal-sack).

27°45 Aquarius – Gienah: Soar to great heights, potential of sudden downfall. Neutral; Venus/ Mercury

AQUARIUS 28
A tapestry loom. On it is a half-finished tapestry.
Karmic process restricts the self, curbs the self, dictates what must happen to the self. A work upon yourself and, far more strongly, an outer plane self-discipline has been in progress a long time. It must be resumed, taken further, no matter what. Unfortunately, this often means imposing duties upon yourself presumptively. You just do what you have to do. But if the heart is not in it, work becomes mechanical. A dilemma faces you at recurrent cross-roads: to stay with what has been set up, or to introduce innovations. Any such innovations represent a huge issue. But without them, the inner core of self is short-changed and the outer mind takes over. You are being propelled by a greater destiny-current to honor all karmic agreements, and to enhance these by bringing into play a vitally engaged present-time attentive willingness to be surprised, meet things from another side, and realize that everything is just beginning now and needs to be met with real passion.


You have selected: 28° Aquarius Janduz interpretation, rewritten by Astrotheme

“A man sleeps on a haystack while labourers harvest a field.”

Carefree, lazy, and whimsical character. Owing to systematic procrastination, many good opportunities are wasted, and when, eventually, one decides to take action, all the best places have been taken by more determined persons. This really is a pity because one has all the qualities required for achieving success in agriculture and in all careers related to catering and food processing.

PHASE 328 (AQUARIUS 28°): A TREE FELLED AND SAWED TO ENSURE A SUPPLY OF WOOD FOR THE WINTER.

KEYNOTE: Knowledge and skill used in its natural surroundings for the satisfaction of vital basic needs.

This symbol combines, as it were, the implications represented in the two preceding ones. It relates to natural living the human capacity to prepare for the future and to use both physical strength and mental ingenuity. In meeting the hardships inherent in an existence close to nature, strength, efficiency and intelligence are needed, but they are incorporated in a life in which every act can be part of a harmonic and beautiful ritual permeated with deep significance.      

This is the third in the sixty-sixth five-fold series of symbols. It refers to the efficient use of natural resources for insuring man’s well-being. Such a use is based on INTELLIGENT FORESIGHT.

Holon, unity and wholeness, holonistic knowledge, self-development, spirituality, nature and mysticism as the way to truth

%d bloggers like this: