Megrez – Delta Urza Major

Dagens rite er….

Rite 26. August 2021.

Pegasus

Akutte situasjoner. Ambulanse x 4 siden begynnelsen av Juli. Mor hatt to hjerneblødninger til. Hjemme igjen i går etter hjerneblødning nr. 6.

Stress – sliten eller med energi. ”Drukner” i hjelpebehov.

Fasadevask – dårlig hjelp eller god hjelp ifm malingskjøp. Måtte annet sted. Pengehjelp.

Telefoner, noe som skjer hele tiden.

Fikk bok om melkemidler da jeg sluttet med styrearbeid. (Skulle egentlig hatt Rosaseae).

Provosert av lav bemanning på sykehjem – overarbeidet, sliten.

Kinoforslag med gamle venner.

Mage/tarm (K).

Lete etter nøkkel.

Sitter i nytt rom under riten i dag. Har lyst til å bytte rom og lage snekkerbod der jeg nå har ”kontor”.

Virkelig leve seg inn i.

Mye omsorg i det som kreves av meg.

Øsekar. På grunn av plugging av kloakken har jeg kastet ”øsekar” ut fra altanen og ut i hagen mange ganger i dag.

Stella

Får ikke deltatt. Besøk.

E-mail:

Krevende periode. Sliten og trøtt. Mine gamle mønstre – hvordan bryte? Ikke være så mye på tilbudssiden.

Homeopatisk: Melkemidler. Husdyr.

Temmet og kuet for å please oss mennesker.

Rødt venstreøye etter at et eller to blodkar har sprukket.

Eva

Trodde sist det var rite at jeg hadde sendt e-post (en uke siden, den som ble avlyst). Fant ikke e-posten.

Alt er såre vel. Jeg er helt sjef. Det stormer rundt her og der, men jeg har det helt fint, utenfor dramaboblen.

Gjenforening – Adskillelse.

Gjenforent med venninne fra ungdomstiden – konflikter i familien, moren skral. Vært hos moren hver dag etter at hun kom hjem fra Spania. Hun har bosatt seg i morens hus, på tunet til de andre (er på en gård). Moren trenger besøk hele tiden. Så nå har hun flyttet inn til meg. Heftig tone der, jeg er sjokkert.

Var i Oslo i går – akkurat som gamle venninner på 70-tallet.

Var innom graven til foreldrene, og der var kusinen min også! Og vi tre var mye sammen.

Fin flyt, alt går veldig bra. Kjærlig. Helt motsatt av det venninnen  min opplever.

Omsorg for venninnen.

Nøkler!!

Flisete negler.

Sulten! Lyst på kaffe, sjokolade.

Avslutning, rydde opp, i bilder, få kastet ting, vil ha rom til nye nytt.

Dominus

Føler tema er omstrukturing – møblering, endelig med å pakke ut det som har vært nedpakket i flere år. Synet på fremtiden. Skjebne. Leser Man, master of his destiny.

Horoskop – True Node, relasjoner, for meg i Væren – handler om å bli mer selvstendig og ikke basere seg selv og sitt liv, identitet, gjennom andre relasjoner. Vært tema rundt venner og familie og venner…forrige uke hadde det vært veldig utrivelig, men bedre denne uken. Kan få følelsen av at de som står meg nærmest og er behjelpelige når jeg har det vanskelig, de samme personene virker litt bitre når det går bra for meg.

De småtingene er forløst siste uken. Heldigvis for dem så er det ikke så ofte det går så bra for meg, hahaha.

Muligheter for å treffes igjen etter veldig lang tid.

Feiringer, bursdager.

Følelsen av at noe skal kunne hoppe på meg i øvre nakkeregion, som et kattedyr eller rovdyr eller noe slikt. Plutselig er det som om noe skal hoppe på meg bakfra.

Revet opp to negler siste uke.

Spesielt bevisst på pust. Puster på terassen, frisk, deilig luft, nesten så jeg ikke vil inn igjen.

Rense den delen av meg. Bønnn til luftens engel.

Sorgfølelse ifm med høst, som om jeg er innestengt og låst. Lyst til å rømme et sted.

Drømte om forskjellige typer bjørner i natt. Snakket med dem.

Pus

Leter etter ting og finner ikke. Finner solbrillene der jeg allerede har lett etter dem.

Opplever at mange folk er…irriterer meg…egoistiske. Studentfyll over gaten der vi bor – gjør fra seg i hagen vår, søppel. Ubehagelig at de er så hensynsløse. Er så lei av folk som ikke tar hensyn.

Undersøkelse av mage/tarm. Opptatt av kostholdsendringer. Må finne ut hva som er bra for meg og som jeg klarer å gjennomføre.

Omprioriteringer. Hele tiden store omprioriteringer. Henger egentlig sammen – med utsettelser.

Bryte mønstre.

Møte folk som jeg ikke har sett på lenge. På en time traff jeg tre personer jeg ikke har sett på lenge – sprøtt.

At høsten kommer nå er ikke jeg så glad i heller. Hater kulden, tåler ikke trekk.

Flisete negler – flere tær, og fingrene.

Irritert over at andre ikke tar ansvar og hensyn, og gir plass til andre mennesker.

Rydde i fortid. I dag begynte jeg på flytteesker med bare bøker fra faren min, bøttevis med bøker om filosofi, magi, rosekorsordenen, hvordan leve et godt liv. Det er så sprøtt å se bokmerker og notater fra faren min, og han levde ikke et snev av det i livet sitt, han bare leste om det (slik jeg ser det)! Kanskje jeg også er slik?! Dette kan jeg skrive om egentlig…denne rare familien…det kommer til å ta mange år, og det blir nok for personlig også…jeg føler mer at jeg ER faren min, moren min broren min…Jeg går ordentlig inn i det.

Gå ordentlig inn i det, jeg må få fortiden bort.

Med ett familiemedlem gir jeg mye fordi vedkommende er deprimert og trenger støtte. Men når var det jeg fikk det jeg trengte fra deg? Hvor mye skal jeg gi?

Skjevhet i relasjoner.

Irak

Masse styr med innflytting osv – de skal bo i huset jeg er i nå.

Sliten – med alt som skal ordnes hele tiden.

De unge har ikke den empatien, som om jeg skal klare alt.

Føler meg som bakkemannskap, så får de gjøre det de skal.

Bestemorrollen. Jeg bare gir og gir og har glede av det.

Rakel

Fikk litt fri fra fireåringen, så jeg er mer tilstede enn jeg hadde trodd.

Fysisk – flisete negler, også på sønnen min. Begge hendene. Stortå på sønnen. Langfinger høyre hånd.

Lite jobb i august. Begynte 1. august. Har gruet meg til å begynne. Vanskelig å slippe på sommeren, roen og friheten. Hatt enn rolig start, avlysninger. Takknemlig for det.

Søvn, nok hvile har vært tema i sommer.

Det med at ting er riktig, og hvorfor det akkurat slik?

Begynt å få god kontakt med nabo, føles riktig, snakker om astrologi. Varme og spontanitet, et godt treff for meg.

Kjenner meg igjen i…i dag…forventninger…for meg som har små barn er det naturlig å stille opp…hva skal jeg si….jeg får mer Tid – så hva skal jeg gjøre nå? Det kan jo være litt tomt. Kanskje litt sorg, men allikevel, noe jeg trenger. Trenger den tiden…hva skal jeg fylle denne tomheten med? Det må til, å gå igjennom denne tomhetsfølelsen, for å gjøre det jeg egentlig skal gjøre. Lyst til å reise. Kjenner en uro. Men…ja…takk.

Aiq

Fikk bilde av flisete negl av en pasient i morges!!

Da vinden ble kraftig – tok inn epler og plommer.

Blandede følelse omkring høsten, trist at sommeren av over.

Arrangementer med bursdager.

Må bare stille opp og ordne opp i ting. Lite plass til en selv og egne ting.

Har behov for daglige rutiner der jeg kan ta mer vare på meg selv.

Skulle gjerne svømt mer, vært ute i skog og mark. Så man får skiftet ut alt oksygen på cellenivå.

Fortid. Samtalaer omkring forholdet. Tilbake til barndommen.

Noe med å rydde opp, ta tak i røttene og fortiden.

Barndom, fortid, sett hvordan temaer går igjen i tilsynelatende adskilte ting.

Berettiget til mine behov.

Foreldre som vil ha besøk så ofte som mulig.

Forrige uker var det mye regnbuer, men det har det ikke vært nå.

Trøtt og sliten, behov for å slappe av.

Langt over 30 forskjellige henvendelser jeg har måttet forholde meg til, nå som jeg er tilbake i vanlig rutine. Utfordrende logistikk.

Føle at man må stille opp.

Samtidig finne plass til seg selv og egne ting. – Dette kan dreie seg om å legge noen kurs ut på nett. Mye trafikk fra Psyche.com (Carlo Suares).

Noe i meg verker etter å komme i gang med akkurat det.

Min mor sier at jeg ikke ville ha pupp. Røkte hun?? Melkemidlenes tematikk – jobbe med det som er deg, individuasjon, egne behov. Ser for meg at hun kanskje har lagt meg ned i en vugge med varm melk. Ingen ubetinget dekning av behov, du må klare deg selv.

Kona spurte etter bilnøklene før riten begynte.

Haniel

Kan ta negler med det samme – i ferd med å gro nye stortånegler etter at de forsvant på en treningsøkt.

Fundamentale endringer. To vennerpar har giftet seg, jeg var forlover i det ene bryllupet.

Endringer i testamenter – siden vi har blitt eldre, tatt noen grep.

Tannimplantater utsatt en uke.

Kolonihagen – norges eldste, derfor på ”Gul liste”. Skrev til kommunal etat. Riksantikvaren ”Skal” uttale seg i saken, viste det seg.

Positive enringer. Klar for høst og hverdager.

Sommeren har frembragt en del tankevirksomhet.

Ikoner – Kirkekunst. Tørket støv av erkeenglene – begynte å dirre, hørte en stemme som sa at en bestemt person skulle ha det.

Andre skal også ha noen ikoner, venter på riktig tidspunkt.

Har gitt slipp på egen opposisjon mot familien.

Nabofruen kom og gratulerte med 20-års dagen, nå kunne han gjøre som han ville. Faren svarte da at ”myndig har han vært siden han var 10”. Har hatt samtaler med den 7 år gamle gutten på et bilde av meg selv. Interessant! Jeg har hatt et godt liv, ville ikke vært noe av det foruten. Føler meg privilegert. Glad i meg selv, glad i livet, privilegert. Ære være motgangen, for uten den hadde jeg ikke vært der jeg er i dag.

Jeg skal bort fra nøkler, og har installert elektronisk lås.

YESOD

Bevisstheten til energilegemet. Forbinde deg med våre brødre og søstre, med alle menneskene på jorden, og alt liv.

Eva

Følte det dreide seg om å følge hjertet sitt. Gi slipp. På tide å gå videre.  Ting ordner seg. Guddommelig timing. Gi slipp på alt som binder deg, som du egentlig ikke har lyst til å gjøre.

Dominus

Eneste jeg så var to ovale former som lente seg inn til hverandre, pekte oppover. Stiper/riller i midten. Følte veldig på stivhet, drag, langs høyre side nakke, nedover mot skulder. Langs ryggrad øvre del. Generelt stiv der, men følte det spesielt nå.

Irak

Begynte å tenke på noe helt praktisk, parkringsfaktura, noen som har bodd her, disse unge da, plutselig fått fakturaer i posten, mange ting som er litt sløvt. ”Jeg bare gir dem det, jeg er her, jeg er bakkemannskap (provider)”. Hvorfor skal de akkurat hit og dit, kjøpe pølser og…noen minutter jeg ikke husker noe…så masse ballonger, bursdagsballonger.

Rakel

Frysninger på leggene, foran. I nakken kjente jeg…lukkemekanismen i halsen…stoppekran for meg deg…følelsen av noe solid, fast, og bomullsaktig. Ganske tomt.

Haniel

Vet ikke hvor jeg var…et sted der noe skapes…der stjerner skapes, jeg vet ikke helt hvor jeg var. En stige som kom opp foran meg, Jakobstigen, englenes klatring opp og ned stigen. En fint sted, stjernetåke, masse elementærpartikler rundt meg, stjerner som poppet opp som bobler i en brus. Lydskapelse. Og lysskapelse. Sfærisk lyd.

”Dere må slutte å stresse, for jo mer dere stresser, jo vanskeligere er det å nå igjennom med våre budskap”.

Pegasus

Br br br bobler.

En Mariaskikkelse som ammer et barn. Hellig.

Aiq

Sult. Trøtthet. Manglet mat, søvn, en lengsel, en sorg. Laaangt der borte, men nært nok til å seg det, strømmet det en Lys som ga alt, Fader Vår, Det daglige brød, en Tiphareth energi som strømmet ut. Kunne vært en Kristusskillelse, tenkte det var en Tiphareth energi, et Lys, langt, langt, bakenfor rom og tid, som dekket alle behov, søvn, sult. Mitt høyere selv på en måte.

”Denne kraften, dette Lyset er du fullstendig omsluttet av, du bader i et hav av kjærlig omsorg, det nærende, det du trenger. Alt er der.”

Pus

Press mellom øynenen og helt nederst i pannen.

Kilte langt inn i høyre øre.

Helt stille. Dyp ro.

Noe jeg leste i dag: ”Å være fullstendig tilstede i alt du gjør og hvem du er med”.

Trenger ikke å lese og vite alt, trenger bare være!

Slipp stresset med å skulle oppnå noe. Slutt og stress, bare vær helt tilstede, så vil alt falle på plass.

Bilde i meditasjon i dag – Sverd. Excalibur!

HOD

Hensyn # Hensynsløst

Motstand # Flyt

Lete etter ting.

Møte folk som man ikke har sett på lenge.

Bytte hus.

Flisete negler.

Hell i uhell.

Nøkler.

Sliten, behov for hvile.

Stille opp for andre, men samtidig ta vare på egne behov.

Ansvar, krav, forventinger # Behov (Spiseforstyrrelser vært i media).

Omsorg

Overgang til høst vanskelig.

LUFT! Natur! Puste! Høstvind på ritedagen.

Energi # Energiløs

Gammelt liv # Nytt liv

Fortid # Fremtid

Overgang

Stress # Tillit

Overveldet

Sorg – Glede

Bryte mønstre (ikke noe mønster i ren væren).

Ubevisst (mønstre fra barndommen) # Bevisst (ny skapelse)

Gjør mot andre som du vil at de skal gjøre mot deg.

Tiphareth.

Maria.

Seire.

Drømmer om bjørner.

Stien mellom Binah og Tiphareth. The Lovers. Zain.

Kveldens rite er Megrez. Delta ursa major ursa. Store bjørn. Deltastjernen i Store Bjørn.

Den stjernen som er overgangen mellom vogna og håndtaket. ”The big dipper”. Akkurat der halen kommer ut av kroppen.

En klient fortalte at han hadde en veldig dyr rasekatt. Det var ikke en ulykke. Noen hadde lemlestet den på en stygg måte. Veterinæren ville skjære bort halen. ”Nei!” sa eieren, den får leve eller dø med denne skaden. Skaden var mellom kropp og hale. Katten har det fint nå.

Helt i begynnelsen av Jomfru Maria.

Netzach

Vend ditt indre blikk mot stjerneverdenen. Oppover mot Jomfruens tegn, i begynnelsen, mot stjernen Megrez, Delta Ursae Major.

Vi kjenner hvordan Megrez bringer oss tilbake til Mors fang, Jomfru Marias fang. En energi som kan minne om Isis rite, med følelsen av å være ett med den Kosmiske Mor, en beskyttende energi. Vesnene som er der i Naturen, over alt, alt dette er manifestasjoner av åndelige vesener. Megrez gir oss kontakt med Naturen, den ytre fysiske og den indre spirituelle. Minner oss om at vi er ivaretatt, at alt er som det skal være. Du kan gi deg hen, føle trygghet, senke guarden, slippe kontrollen, og komme tilbake igjen til våre røtter, vår uropprinnelse. For å komme tilbake dit, må vi kanskje igjennom sperrer som ble lagt der allerede i barndommen. Disse mønstrene er refleksjoner fra tidligere liv som gjentar seg. Det avtar etter hvert. En beskyttende, moderlig energi. Vi lærer også av Megrez, at selv om vi stiller opp for andre (bakkemannskap), så må vi også stille opp for oss selv. Kjenne at du er berettiget til å bli ivaretatt. Minne oss på at vi er så høyt elsket. Den spirituelle verden elsker oss. Kjenn hvordan Megrez gjør at vi slipper taket, kjenner tillit, vi husker vår egen prosess, vå r egen vei. Du kan løfte opp sverdet for egen ivaretakelse. For å gjøre som de åndelige vesenene vil. Stå opp for oss selv gjennom å gjøre det vi er ment å gjøre. Tjene den åndelige verden slik vi er satt til. Megrez hjelper oss å komme i kontakt med det frøet som spirer i oss, slik at vi kan bli et bedre verktøy for den åndelige verden. Megrez hjelper oss å pleie og nære dette frøet, slik at det kan vokst og bli et aks. I astrologien i Jomfruens tegn, som en kvinne som holder et aks. Verdsette vår indre individuasjon så høyt, at det er som må gå inn i et kirkerom. Vi må bli som Jomfru Maria som ivaretar barnet i oss selv. Megrez lærer oss at alles tjener er den største mester.

Tipharet

Megrez x 3

Vi takker deg for din tilstedeværelse. 

The most recognizable grouping of stars in the night sky has to be the Big Dipper. It is known in different cultures as different things, including a plow, a wagon, and a chariot, but it’s always recognised as something. It’s just too big and bright and distinctive to be ignored.

But the Big Dipper is not an official constellation. It is only an asterism, or a grouping of stars, within the constellation Ursa Major, the big bear. Ursa Major is the third largest constellation in the heavens, recognized as the figure of a bear throughout history. Classic writers all the way back to Homer have identified the stars with a bear.

In Greek myth, the great bear was originally a beautiful maiden named Callisto, who caught the ever roving eye of the mighty Zeus (Jupiter), king of the gods. In a jealous rage, Zeus’s wife, Hera (Juno), turned Callisto into a bear. When Callisto moved to embrace her young son, Arcas, he saw only a great bear rushing toward him, and prepared to shoot it with an arrow. When Zeus saw this tragedy unfolding he quickly turned the young Arcas into a bear as well, and grabbing them both by their tails, he hurled them into the sky, safe from the wrath of his wife. In the words of the scribe Ovid:

“… flung them through the air,

In whirlwinds to the high heavens,

and fixed them there,

Where the new constellations nightly rise,

Lustrous in the northern skies.”

But Hera had the final spiteful word, and made sure the bears landed in the northern sky, close enough to the north star (Polaris), that they would never be able to set, and rest below the horizon, as almost all the other constellations did. Callisto and her son, Arcas, would be condemned to circle endlessly around Polaris for eternity.

The force with which Zeus threw these heavy animals into the sky is said to have stretched their tails, resulting in their unnatural length. In the ancient lore of native North Americans the bear has the normal short tail, and the three stars trailing behind it are viewed as three hunters, tracking the great bear.

http://www.peoplesguidetothecosmos.com/constellations/ursamajor.htm

Holon, unity and wholeness, holonistic knowledge, self-development, spirituality, nature and mysticism as the way to truth

%d bloggers like this: